Thursday, June 26, 2014

Solbrud varsler "Jærtegn" i september

Metalnews Power of Metal.dk
Solbrud varsler "Jærtegn" i september

“Jærtegn: overnaturligt, ofte guddommeligt varsel om kommende dramatiske hændelser” (Gyldendals Den Store Danske)
 

Det københavnske black metal band Solbrud har på trods af kun et album på bagen opnået særdeles meget for et band med en så ekstrem lyd som deres. Solbrud har både spillet på Copenhell, Roskilde Festival, den landsdækkende Headbangers Ball turné og sågar været nomineret til de danske musikkritikers pris, Steppeulven, som ”Årets Håb”. Politiken kvitterede med 5 hjerter for debut albummet ”Solbrud” og skrev bl.a. ”Solbrud er lyden af et blodrødt bryllup mellem et smukt og nærmest drømmende udtryk på den ene side og et regulært helvedeskaos på den anden side med forsanger Ole Luks skurrende hæse growl og Troels Hjorths buldrende mareridtstrommer som de blodige spydspidser. For det utrænede øre flænser det lidt i hjernebarken i starten. Men med tiden går det lige i hjertet.”

D. 15. september vender Solbrud tilbage med deres anden fuldlængde udgivelse - 'Jærtegn' , hvor Solbrud har øget intensiteten yderligere på atter fire lange episke og monumentale numre.


Ved hjælp fra producer Lasse Ballade bag mixer-pulten har bandet opnået en massiv produktion, der tjener dynamikken i det infernalske lydbillede, og fremhæver kontrasten mellem lys og skygge i de lange kompositioner. En stemningsmættet blanding der både peger tilbage (tænk gammelt Ulver og Burzum) såvel som nyere black metal (tænk f.eks. Wolves In The Throne Room) og som stadig bestræbelser sig på at opnå lyden af en stor heftig storm. Ganske utraditionelt for et black metal band har Solbrud valgt Johnny Stage (Martin Hall, Sort Sol, m.fl.) til at masterere albummet, hvilket har givet et alternativt touch på det endelige lydbillede.

Det danske tekstunivers tager udgangspunkt i en middelalderlig æstetik, og udpensler derved essensen af vor moderne verdens absurditeter, samt længslen efter det primitive og jordnære, Alt imens det flammende pladecover, med dets mystiske skikkelser, visualiserer et album med en stor styrke og dybde.

Hvert nummer har en spilletid på mellem 9 og 16 minutter, så man kan ikke just sige at Solbrud spiser lytteren af med let tilgængeligt radiomateriale.

”Jærtegn” er lyden af en kommende milepæl inden for dansk black metal, eller dansk ekstrem metal i det hele taget.

SOLBRUD
Jærtegn

15. september 2014


Tracklist:
01. Sortedøden (11:08)
02. Afbed (10:28)
03. Klippemennesket (15:28)
04. Ursult (09:38)

No comments:

Post a Comment