Monday, July 14, 2014

Introducing: Deed In Karma

Metalnews Power of Metal.dk
I slutningen af 00’erne gik der en sanger rundt i Vejle og legede lidt med nogle numre, han selv havde skrevet. En dag kom en berømt fodboldspiller og sagde ”Det lyder sgu’ godt, Jonas”.

Fodboldspilleren hed Thomas Gravesen og tilbød at sponsere en indspilning med det hele til Jonas, som straks gik i gang med at samle det, der skulle blive til Deed In Karma.

Genren er rock med et solidt skvæt grunge. Det er de store riffs, der ligger til grund for Deed In Karma's melodiske og varierede hardrock. I centrum står Jonas Holmbergs karakteristiske vokal flankeret af masser af guitar og en ultra-tight rytmesektion.

Deed In Karma's debutalbum ”Good Dog” er blevet til i en langstrakt proces sammen med producer Jacob Hansen, som med sine skarpe ører har en stor del af æren for albummets fokuserede lyd. Albummet planter sig solidt i en amerikansk rocktradition, som har fostret flere af Deed In Karmas inspirationskilder, f.eks. Alice In Chains og Foo Fighters.

Med baggrunde i så forskellige bands som fx. dødslegenderne Maceration og Alex Nyborg Madsens gamle band Savage Affair, er Deed In Karma blevet til i en smeltedigel af forskellige indtryk. Efter at have tilført Jonas’ personlige tekster, har Deed In Karma fået styr på opskriften på det album, der udkommer på Target Records d. 1 September 2014.

Deed in Karma - Stray Dog (Official Music Video)

Deed In Karmas debutsingle “Stray Dog” er et stærkt rockende nummer båret af et riff hentet direkte I rockens ursuppe. Her er der åbnet op for hanerne på guitarerne og det buldrende groove. Teksten er født ud af de frustrationer, der opstår for en moderne mand, der er fanget i de forventninger, som både kvinden har til ham, og som han har til sig selv. ”All I have is my territory to mark with my piss”.

www.facebook.com/deedinkarma

DEED IN KARMA Good Dog
Udgivelsesdato: 1. September 2014
Track liste

01 I ain't crawling
02 Communication
03 War and I
04 She could be dancing
05 Karma Theme
06 Stray Dog
07 No Answer
08 Anamnesis
09 Waiting for the sun
10 Taste of regret
11 Release

No comments:

Post a Comment