Monday, August 18, 2014

Nyt album fra Sedated Angel

Metalnews Power of Metal.dk
Tung, beskidt og fuzzet rock iklædt masser af melodi og med betydelig arvemasse fra stoner og psyched garage… Så er Sedated Angel klar med deres nye album, BeautyFall. Albummet har været ramt af diverse forsinkelser, men dette gav så tid til at kæle ekstra for diverse detaljer, blandt andet mix og produktion.

Samtidigt med, at Sedated Angel er klar til at smide det nye album, så præsenteres også ny bassist, Tobias Nefer (Essence, The Burning etc.), der erstatter Tommy Iversen (som dog spiller på BeautyFall), samt ny VJ, Ricki Hogaard, som fremover vil være den aktive del af bandets visuelle lækkerier live.

Om BeautyFall
Albummet, der er Sedated Angels tredje fuldlængde, består af elleve tracks, som præsenterer det tungt rockende band som man kender dem, men som også viser et band, der er fornyet og styrket. Sedated Angel leverer stadigvæk store doser af massiv, tyktflydende lyd med udgangspunkt i stoner-baseret, psykedelisk garagerock. Men bandet har med den nye udgivelse også grebet bredere og løsnet genre-grebet, hvilket har resulteret i et varieret og udforskende album. Sangskrivningen har fået mere fokus og er blevet mere nuanceret, og produktionen har fået et snit, der både rækker højere op og længere ud.

BeautyFall blev indspillet på 14 dage i et sommerhus i Thy. Trods en del mindre plads end forventet, tekniske problemer på grund af et kreatur-hegn, der skabte interferens i strømmen samt en række klager fra naboerne over for meget larm, så endte det hele med at gå op i en højere enhed.

Sedated Angel, der har sine rødder i Kolding, har de seneste år arbejdet sig sikkert frem mod deres eget markante og solide ståsted. Bandet blev dannet tilbage i 2005, hvorefter den selvbetitlede debut-EP blev udgivet et halvt år senere. Siden er det blevet til to album samt sidst EP’en Dirty Goin’ Down, der blev belønnet med en lang række flotte anmeldelser. 


Release koncert på Godset, Kolding, 6. september.

Herefter følges albummet op med en række koncerter i både Danmark og Tyskland.

Sedated Angel (på albummet): Daniel Kristensen: Guitar/Vokal - Christian (Pibs) Christensen: Guitar/Vokal - Tommy Iversen: Bass/Vokal - Tommy Skouboe: Trommer/Vokal

Album: BeautyFall release 6. september 2014 som digital download | Release på vinyl LP 29. november 2014


Indspillet af: Sedated Angel, Morten Husted og Claus. B. Henriksen
Produceret af: Sedated Angel og Waterpunk Productions
Mix og mastering af: Sedated Angel og Søren Andersen (Medley Studio)
Mastering af vinyl: Mads Bordinggaard Christensen
Cover art: Nicolai Niemann
Grafik: Ralle Krig

No comments:

Post a Comment